Már csak egy vicc az MTV

2012. február 16., 16:57

A Magyar Televízió a közmédia új rendszerében kiemelten figyel arra, hogy minőségi, pártatlan, naprakész és az állampolgárokat mindenben kiszolgáló hírszolgáltatást nyújtson. Munkatársaink szakmai felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy nézőink mindig megbízható híreket kapjanak, amikor a csatorna hírműsarai, meg az esti híradó, és a friss riportok, meg mi sosem hazudunk, és mindig nagyon jó a sminkünk, és a többi baromság.

De most komolyan, miért így néz ki egy bejelentkezés az országos közszolgálati televízió reggeli élő adásában? Be van lufizva arrafelé mindenki? Vagy már tényleg bárki mondhat ott híreket, ha a könyvelő van bent reggel akkor neki jár tizenöt perc hírnév, ha a takarítónőt találják a stúdióban, akkor meg ő kapja meg a mikrofont? Vagy lehet, hogy aznap reggel minden műsorvezetőt arcon harapott egy argentin dog? Mindezt az én lélegeztető gépeimből?

Persze mindenki szokott bakizni, és mindenkinek lehet rossz napja. És az röhögjön teli szájjal, jó ízűen, aki tudja milyen nehéz bármit is mondani élő adásban, a hidegben állva, miközben valaki hülyeségeket pusmog a füledbe. Sőt a füledben.

Csakhogy ebben a műsorban az összevissza hebegő riporter csak a tünet. Ugyanolyan tünet, mint az, hogy egyszerre, párhuzamosan beszélnek a reggeli dugóról, és a parlament tavaszi ülésszakáról. És milyen már, hogy a közlekedési hírek legfontosabb kérdése, hogy mondd már Enikő milyen gyorsan lehet beérni Zuglóból? És egyébként is, hogy van az, hogy még a hír főszereplőjének nevét sem tudják? Ennyi hiba még belefér egy reggeli műsorba, na de alig három percbe?

Mondhatnánk, hogy inkább abba kéne hagyniuk, propagandának ez unalmas, tévéműsornak meg bizarr. Az utolsó kapcsolja le a villanyt. Csakhogy már nem vagyok benne biztos, hogy van még ott valaki, aki megtalálja a kapcsolót.

Comment.com: Már csak egy vicc az MTV

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).