Majdnem egy szamár lett a tanácsnok

Egy szamarat akartak városi tanácsosnak jelölni Ecuador legnépesebb településén, lelkes támogató tábora ellenére azonban a hatóságok kizárták az állatot a választásból.

2012. november 20., 05:13

Guayaquil városában akarták indítani a szamarat, amely sokak szerint nem nagyobb szamár, mint a többi jelölt. Bár az állat igen népszerű, a hatóság kizárta a jelölhetőek köréből annak ellenére, hogy nyakkendőt kötöttek rá hívei és mintegy negyvenen az állat kampánystábjából felvonultak vele a város utcáin lelkesen dobolva.

Nem először jelöl lakosság állatot a világon helyhatósági választáson. A kanadai Halifaxben az év elején egy macskát – Sam Tuxedót, azaz Szmoking Sámuel kandúrt – akarták jó páran polgármesterré választatni, de nem ő nyert – írta az MTI.

Az alaszkai Talkeetna városának viszont már 15 éve macska polgármestere van. Igaz, csak tiszteletbeli, és mellette van emberi is – emlékeztetett a brit Metro újság.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).