Lövések dördültek egy noblesville-i iskolában, a tanár ütötte ki a fegyvert a diák kezéből

2018. május 25., 17:35

Szerző:

Két sérültje van annak a lövöldözésnek, amely az Indiana állambeli Noblesville egyik iskolájában tört ki péntek délelőtt – írja a honlapján a WIVB. Az iskolában, a Noblesville West Middle Schoolban egy diák indult ámokfutásra,  egy 13 éves lányt és a lógiatanárát sikerült megsebesítenie természettudomány-órán, aki rávetette magát, hogy megfékezze, és sikerült is kiütnie a kezéből a fegyvert. Mindkét sérültet súlyos állapotban vitték kórházba, Kevin Jowett városi rendőrfőnök bejelentése szerint az ámokfutót őrizetbe vették. Az iskolát – amelyet hermetikusan lezártak – most kommandósok vizsgálják át. 

A CNN emlékeztet, hogy az Egyesült Államokban idén ez már a huszonharmadik iskolai lövöldözés volt, hetente átlagosan több mint egyszer indul ámokfutásra valaki. Egy hete a texasi Santa Fe egyik iskolájában végzett egy diák nyolc iskolatársával és két tanárával.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).