Lélegeztetőgépre tették a szívbeteg lányt, akit a szülei vallási meggyőződésből nem voltak hajlandók orvoshoz vinni

2018. október 29., 19:47

Szerző:

A 20 éves, amerikai Mariah szívrendellenességgel jött a világra, aminek következtében a szívének bal oldala nem záródott össze megfelelően. A szülei azonban elutasították a beavatkozást vallási okok miatt, így a kislányt nem műtötték meg komoly betegségével.

Mariah szülei a Krisztus Követői nevű szekta követőként ugyanis

abban bíztak, hogy imával, és a hitük erejével meg tudják gyógyítani betegen született gyermeküket.

A lány azonban csak nem gyógyult, és a kezeletlen rendellenesség további problémákat okozott szervezetében, hamarosan szív és tüdő átültetésre lesz szüksége. Most ágyhoz kötve éli életét, és gép segítségével lélegzik.

Mariah rájött, el kell hagynia szektát ahhoz, hogy a gyógyulás útjára lépjen. Ekkor lett világos számára, hogy 18 éven át születési anyakönyvi kivonat és TB-szám nélkül élte az életét – írja az nlcafé nyomán a Blikk.

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).