Komáromban felújítják az összes iskolai konyhát, de nem ebben a Komáromban, hanem a Duna túloldalán

2019. június 4., 14:20

Szerző:

„A komáromi iskolakonyhák jelentősen elhanyagolt állapotban vannak, nem csoda, hogy megújulásért kiáltanak. Vannak hiányosságok, amelyeket késedelem nélkül kell kezelni – írta a Parameter. A konyhák korszerűsítése mellett szükség van a víz-, gáz-, villanyvezetékek cseréjére, továbbá a csatornázás kiépítésére, és egyes iskolai étkezdékben a szellőzőrendszer felújítására is. A rekonstrukció befejeztével remélhetőleg teljes mértékben megfelelnek majd a higiéniai és közegészségügyi előírásoknak - mondta a város alpolgármstere, Ondrej Gajdáč. 

A városvezetés bízik abban, hogy az új iskolaév kezdetével modern, felújított iskolakonyhák tudják majd fogadni a komáromi diákokat.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).