Kirúgták a Netflix kommunikációs vezetőjét, mert niggerezett

2018. június 23., 10:16

Szerző:

Elbocsátották állásából a Netflix internetes filmszolgáltató kommunikációs vezetőjét, miután többször is használta a fehéreknek tabunak számító „nigger” kifejezést.

Reed Hastings elnök-vezérigazgató a vállalat összes alkalmazottját értesítette emailben arról, hogy a cég megválik Jonathan Friedlandtől. A levélben azt is leírja, hogy egy értekezleten Friedland éppen azokról a szavakról beszélt, amelyek sértőek a filmvásznon, és ott használta a nigger szót is, bár az nem derült ki, hogy milyen kontextusban. Kollégái már akkor szóltak neki, hogy bántó kifejezést használt, amiért bocsánatot is kért.

Pár nappal később a HR-osztály két fekete alkalmazottja emlegette neki az esetet, mire Friedland újra niggerezett.

Friedland közleményben erősítette meg a Hollywood Reporter értesülését, azt írta: a vezetőknek makulátlan példát kell mutatniuk, és ez neki sajnos nem sikerült

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.