Kiderült valami, ami felforgathatja az eltűnt maláj géppel kapcsolatos elméleteket

Az eddigi radaradatokból arra következtettek a szakértők, hogy az eltűnt maláj gép a rádiókapcsolat megszakadása után sokat vesztett repülési magasságából, ám most kiderült: hibásak voltak a számítások, a gép még sokkal messzebb is eljuthatott normál repülési magasságban, mint ahogy eddig sejtették.

2014. június 25., 11:41

Majdnem négy hónapja tűnt el a malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó, MH–370-es járata 239 emberrel a fedélzetén. A gép roncsait és fekete dobozát azóta sem találják, semmi biztosat nem lehet tudni arról, mi történt pontosan.

A legújabb hírek szerint valamit elronthattak a kalkulációk során, ugyanis a radaradatokból idáig azt olvasták ki, hogy a rádiókapcsolat megszakadása után a gép sokat vesztett magasságából, ám a The New York Times most úgy értesült: hibásnak bizonyultak a számítások. A nyomozók ezért most abból indulnak ki, hogy az MH–370-es járat nem sérült meg komolyabban a levegőben, és még órákat repült normális körülmények között az utolsó rádióbeszélgetés után – számolt be róla a HVG.hu.

Ez azt jelenti, hogy a gép sokkal tovább repülhetett, ezért a mostani, már többször módosított keresési területtől több száz mérfölddel délnyugatra kell keresni a roncsokat.

A tény, hogy a Boeing–777-es sértetlenül tovább tudott repülni, mint eddig sejtették, újra beizzította a spekulációkat, miszerint az egyik pilóta öngyilkos lehetett, vagy akár eltérítették a gépet.