Karddal és lőfegyverrel hadonászó férfi lőtt le két rendőrt a Szcientológiai Egyház székháza előtt

2019. március 28., 13:57

Szerző:

A kaliforniai Inglewoodban riasztották a rendőröket a Szcientológiai Egyház épületéhez, ahol egy fehér Bentley-ből kiszálló férfi karddal hadonászott az utcán - írja az ABC News.

A férfi később behatolt az épületbe, a rendőrök már ott keveredtek vele tűzharcba, mint kiderült, lőfegyver is volt nála. A két rendőrt kórházba szállították, a férfit a fején találta el egy lövedék, ő a kórházba szállítást követően halt meg.

Fotó: ABC News

A szcientológia L. Ron Hubbard sci-fi-író által kidolgozott elképzelések és hitek rendszere. Mára több mint 6000 egyházi szervezet, misszió és kapcsolódó csoport található, követőinek számát pedig milliókban adja meg. Leghíresebb képviselője Tom Cruise, de még az ő neve sem tudta felülírni az egyház visszaéléseiről és kínzásairól szóló vádakat.

Nálunk 2017 októberében tartottak házkutatást a szcientológusoknál , amikor a NAV személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen. A hvg.hu akkor arról számolt be, hogy egy az egyházból kilépett tag szerette volna visszaszerezni a vele kapcsolatos dokumentumokat, de nem adták ki neki. Az irat azért volt számára fontos, mert a leírtak bizalmas információkat tartalmaztak róla. Az ügyben a szcientológusokat 40 millióira büntették, aztán január elején a NAV még egyszer zár alá vette a székházukat. Ekkor azt mérték fel, hogy kinek mennyire van szüksége a szcientológia gyámságára. A hatóságok azt gyanították, hogy azok a módszerek, amelyekkel a szcientológusok a tagjaikról információkat, személyes adatokat gyűjtenek, és ahogyan ezeket tárolják, törvénysértők, és súlyos visszaélésre adnak lehetőséget.

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).