Kapós az Ilona Stüberl főztje

Szinte csodának mondható, hogy az esős májusi napokban éppen ezt a rendezvényt kímélte meg az időjárás. A megszokott május végi időpontban élvezhették az ínyencek a Kultúrák Párbeszéde napján az ízléses standokon feltálalt nemzeti ételeket. A Votiv templom előtt, a Sigmund Freud Parkban Magyarországot az idén is az Ilona Stüberl – Fodor Mária – képviselte.

2013. június 2., 09:47

A siker nem meglepetés – akinek volt szerencséje a

minap Linzbentapasztalatokat gyűjteni arról, mennyire szeretik az osztrákok a magyar konyhát, nem csodálkozhat, hogy Bécsben sincs ez másként. Fodor Mária, a belvárosi Ilona Stüberl tulajdonosa már ötödik alkalommal vesz részt ezen a rendezvényen, amely ősi módszerekkel, a gyomron át igyekszik barátságot teremteni a népek között. Ezen a késő estébe nyúló délutánon a Sigmund Freud park egyetlen nagy szabadtéri étteremmé változott. Nemzetük jellegzetes ételeivel várták itt a meghívott vendéglősök azokat, akik szívesen kóstolják meg az idegen ízeket, vagy éppenséggel fontosnak tartják a különböző kulturális gyökerű emberek közötti kapcsolatok ápolását.

Az Ilona Stüberl az idén gulyáslevessel, tepertős pogácsával, rétesekkel várták a vendégeket. A jóféle borok a hagyományoknak megfelelően a szekszárdi Wekler pincészetből érkeztek, és persze aki a sört, vagy üdítőt részesíti előnyben, az sem maradt hoppon.

A fogások választásánál Fodor Mária biztosra megy: tudja, mit kedvelnek a Bécs belvárosában csaknem hatvan éve működő Ilona Stüberl törzsvendégei.