Húsvét az Esterházy Tündérbirodalomban

A húsvéti szünetben speciális program várja a gyermekeket – különleges vezetések, barkács-workshop és természetesen a húsvéti tojás keresése. A szervezők most is gondoltak a Magyarországról érkező látogatókra: minden program magyar nyelvű (is).

2015. március 21., 08:57

Kismarton:


A legkisebbeknek persze a legizgalmasabb, vajon hol rejtette el a húsvéti nyuszi a színes tojásokat? A Kismartoni Esterházy kastélyban bőven van erre hely – az egész kastélypark rendelkezésre áll, és miközben kicsik és nagyok keresik a titkos rejtekhelyeket, egyben megismerkednek a hely és lakói történetével. Az érdekes elbeszéléseket magyarul is hallhatják a látogatók. Ez nem minden, kézműves műhelyben ügyeskedhetnek a gyerekek, és színházi előadásokat is megtekinthetnek – vagyis jó és rossz időre egyaránt van bőven program.


Fraknó:


Természetesen a fraknói vár sem marad le, itt a vár kincseskamrájába várják a 4-10 év közötti gyerekeket, hogy megkeressék az óriási húsvéti tojásokat, no meg a sárkányokat, unikornisokat. Utóbbiak a vár titokzatos lakói, akiket március 31. és április 3. között, a húsvéti szünet napjaiban találhatnak meg az ügyesek. A keresgélés közben Nyúl János történetét is meghallgathatják, és hogy a kalandokra sokáig emlékezhessenek, saját készítésű húsvéti tojást vagy nyuszit vihetnek haza. A kb. 120 perces, 13.00 órakor kezdődő programra előzetes bejelentkezés szükséges.