Hatalmas erőkkel folyik a hajtóvadászat a lyoni merénylő után

2019. május 25. 15:44 - szerző: MTI

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi szombaton az előző esti lyoni merénylet elkövetőjét. A detonáció 13 sebesültje közül 11 volt még kórházban napközben. Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban, őt szombaton meg kell műteni, fémdarabokat kell eltávolítani a testéből - közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész.

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg. A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett - tette hozzá. Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására, közülük több tucatnyit meghallgatnak. A feltételezett merénylőről nemsokára újabb felvételeket tesznek közzé. 

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel. A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselt, a száját elfedte.