Haiti küzdelme az újjáépítés és a kolera között

A bármilyen meglepő is: Haiti az az ország, amely a legszegényebb Latin-Amerikában és a legnagyobb növekedést tudhatja magáénak. A haiti gazdaság növekedése 2012-ben 8 százalékos lesz, még a leggyorsabban növekvő panama is csak 6,5 % képes felmutatni. A latin-amerikai és karibi térség átlaga pedig 3,7 százalék. Ugyanakkor nem közömbös, mi a kiindulási pont.

2012. január 13., 20:59

A növekedési előrejelzéseket arra alapozzák, hogy idén beérnek a segélyek által helyre hozott termelőegységek, vagyis már megkezdik a termelést. Ilyen például egy ipari park a főváros közelében, amely 50 millió amerikai dollárba került. A szállodák is elkészülnek, a turizmust 90 millió dollár fektetéssel támogatták - remélve a külföld utazási kedvének fellendülését.

A teljes cikket a Latimoport oldalán olvashatja.

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).