Kezelés közben felgyújtotta egy kislány száját a fogorvos

2020. január 8., 13:51

Szerző:

Pert indítottak a szülők egy Las Vegas-i fogorvos ellen, aki még tavaly felgyújtotta egy 5 éves kislányuk száját, miközben egy rutin beavatkozást végzett a gyereken – írta a Las Vegas Review-Journal című lap nyomán a 24.hu. 

A szülők 15 ezer dolláros (4,5 millió forint) kártérítést követelnek.

A szülők azért vitték a kislányt a gyerekrendelőbe, hogy koronát rakjanak több fogára. A fogorvos éppen egy gyémántfejű csiszolóval dolgozott a lány fogain, amikor egy szikra felgyújtotta a gyerek szájában lévő vattát.

A kislány égési sérüléseket szenvedett, majdnem két hétig ápolták a a kórházban. Megégett a torka, a nyelve, az ajkai és a gégefedője. Egyes sérülések maradandóak lehetnek – írták.

Romániában nemrég egy rákbeteg nőt gyújtott fel az orvos műtét közben. Az asszony a bukaresti kórházban nem sokkal később belehalt sérüléseibe. 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).