Ötszázhuszonhat fogat találtak annak a kisfiúnak a szájában, aki négy éve panaszkodott a szüleinek, hogy fáj az állkapcsa

2019. augusztus 2., 12:43

Szerző:

Állkapcsában érzett fájdalomra panaszkodott egy hétéves fiú Indiában, szülei ezért elvitték Csennai település kórházába, ahol a röntgenvizsgálat után kiderült, hogy 526 fog van a szájában - írja a CNN.

Mivel gyökérrel és koronával rendelkeztek, szerkezetében mind teljes értékű fognak számít. A legkisebb 0,1 milliméteres, a legnagyobb pedig 1,6 centiméteres volt.

Fotó: Saveetha Dental College

A CNN azt írja, a fiú három éves kora óta panaszkodott a fájdalomra. Júliusban operálták meg, a beavatkozás öt óráig tartott. Bár az összetett odontoma ritka, de nem példátlan jelenség. Gyakorlatilag fog eredetű, jóindulatú daganatról van szó.

A műtétet végző egyik sebész tájékoztatása szerint a fiúnak most 21 foga van, és teljesen fel fog épülni.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.