Erdogan üzent a muszlim nőknek, hogy házasodjanak és szaporodjanak

2017. november 10., 17:55

Szerző:

Ötven muszlim államból érkezett fiatal nőt fogadott az elnöki palotában pénteken Recep Tayyip Erdogan török államfő és irányt mutatott nekik. „Mit mond az én istenem és a mi prófétánk? A parancs világos és érthető, keljetek egybe, házasodjatok és szaporodjatok" – mondta az elnök –, egyúttal felhívta a figyelmüket arra is, hogy minden muszlim kötelessége, hogy gyermeket vállaljon.

„Az anyaság természetesen az isten legnagyobb ajándéka a nőknek. Az anyaságot megtagadni, olyan mint a sorsot, tehát a teremtést tagadni. De a muszlim nő nemcsak jó anya, ha arra van szükség, úttörő tudós, politikus, tanár vagy akár bátor katona" – folytatta Erdogan.

Tavasszal az Európában élő törököket is felszólította, hogy vállaljanak több gyermeket, ne csak hármat, hanem ötöt. Na jó, most annyi engedményt tett azért a fiatal nők csoportjának, hogy a szerepük nem kell, hogy az anyaságra korlátozódjon.

Nem tudjuk nem leírni, mily csodás a hasonlóság az itthoni kormány üzenetével. Kovács Bonanzabanzáj Ákos 2015 decemberében az Echo tévében fejtette ki, hogy szerinte a nő dolga a női princípium betöltése, tartozni valakihez, gyerekeket szülni neki. Nem sokkal később pedig Kövér László a Fidesz kongresszusán mondta: „Szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk." Varga István fideszes képviselőtől már azt is megtanulhattuk, hogy a gyerekszülés a családon belüli erőszakot is gyógyítja. „Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak” – mondta el parlamenti felszólalásában.

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).