Emberöléssel vádolnak egy detroiti férfit, mert a kutyái halálra martak egy kilencéves kislányt

2019. augusztus 23., 06:39

Szerző:

Gondatlanságból elkövetett emberölés és halált okozó veszélyes állatok tartása miatt emeltek vádat az Egyesült Államokban csütörtökön egy férfi ellen, akinek kutyái hétfőn halálra martak egy kilencéves kislányt.

A haláleset Detroitban történt. A lány az utcán biciklizett, amikor rátámadt a 33 éves vádlott három pitbullja. Az ebek gazdája és több szomszéd azonnal a gyerek segítségére sietett, téglákkal dobálta a kutyákat, ám a lány olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítása után meghalt.

A gyerek apja a bíróságon azt mondta, hogy nemrégiben szóváltásba keveredett az ebek gazdájával: kifogásolta, hogy nem kellően elzárva tartja őket, kerítése pedig hézagos.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).