Legutóbb részeg turisták, ma egy ejtőernyős okozott bonyodalmat az Eiffel-toronynál

Még a nyitás előtt mászott fel egy férfi a híres párizsi épületre, majd ejtőernyőjével a mélybe vetette magát. Landolás után a rendőrök vitték el.

2023. augusztus 17., 18:31

Szerző:

Ejtőernyővel ugrott le a párizsi Eiffel-toronyról csütörtökön kora reggel egy férfi, akit földet érése után őrizetbe is vettek.

A párizsi rendőrök kora reggel kaptak értesítést arról, hogy egy hátizsákos ember mászik fel a toronyra. Az ismeretlen férfi körülbelül egy órával később, 7 óra előtt pár perccel, még mielőtt a tornyot a látogatók előtt megnyitották volna, leugrott az ejtőernyőjével. Földet érése után a rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A hét folyamán ez volt a második eset, hogy a francia főváros ikonikus műemléke bekerült a napi hírekbe. A hét elején két alvó amerikai turistára találtak rá az Eiffel toronyban, akik a látogatók elől elzárt területen töltöttek egy éjszakát. Ők szabályosan megváltott jeggyel léptek be az épületbe, majd jutottak el a második és a harmadik emelet közötti, a turisták számára tiltott területre. A hírek szerint annyira ittasak voltak, hogy nem találták a kijáratot.

(Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP)

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).