Egy tucat bekötött szemű, megkötözött holttest az út szélén

A mexikói rendőrség talált legkevesebb 12, bekötött szemű, megkötözött holttestet helyi idő szerint hétfőn egy út mentén, az ország nyugati részén fekvő Michoacan tartományban, La Huacana város közelében - közölték nevük elhallgatását kérő ügyészségi tisztségviselők. Találtak további két férfi holttestet is a szövetségi állami székhely, Morelia repülőtere mellett. A két férfit megölésük előtt megkínozták. Általában a rivális kábítószer-kereskedőkkel végeznek ilyen módszerrel a drogkartellek. A La Familia nevű drogkartell szombaton példátlan támadást indított a szövetségi rendőrség ellen Michoacanban, bosszúból azért, mert a hatóságok letartóztatták a szervezet egyik vezetőjét.

2009. július 14., 09:00

A támadásban meghalt három rendőr, további 18 pedig megsebesült. A drogkartellnek egy fegyverese halt meg az összecsapásban – írta az MTI.

A 12 embert - köztük egy nőt - feltehetőleg hétfőn gyilkolták meg. Tavaly szeptember óta ez volt a mexikói bűnszövetkezetek legtöbb áldozatot követelő kivégzésszerű gyilkossága. Akkor 24, bekötött szájú ember holttestét találták meg Mexikóvárostól nyugatra, 2008 augusztusában pedig 12 lefejezett férfiholttestet találtak Merida város közelében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.