Drámai fotók a sanghaji pokoli toronyról – 42 halott, 100 sebesült

A kínai média szerint legkevesebb negyvenketten meghaltak a sanghaji pokoli toronyban, több mint száz embert pedig kórházba kellett szállítani.

2010. november 15., 19:53

A nagyváros egyik sűrűn lakott negyedében, egy felhőkarcolóban, tűz ütött ki, miközben éppen felújították 28 emeletes épületet. A tűzoltók több mint négy órán át küzdöttek, mire nagyjából megfékezték a lángokat.

Az Új Kína hírügynökség tudósítása szerint száz lakót sikerült kimenekíteni az épületből, de többen kiugrottak az ablakokon a lángok elől.

A Shanghai Daily című lap online kiadásának címlapján amatőr videofelvételt közölnek, amelyen jól látható a fáklyaként égő épület, a lángok drámai pusztítása. A tudósítók elmondják, hogy a környéken élők még órákkal később is érzik a meleg levegőt, az ablakok helyenként égetően forróak.

A lap úgy tudja, a kilencvenes években épült lakóházban többnyire tanárok, nyugdíjas pedagógusok éltek.

(forrás: MR1-Kossuth Rádió/MTI/AP/Reuters)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.