Dél-Afrika megint megnyitja légi határait a világ előtt

2020. október 1. 05:36 - szerző: 168 Óra/MTI - forrás: MTI

Fél év után. 60 ország kivételével.

 A Dél-Afrikai Köztársaság csütörtöktől fél évi szüneteltetés után ismét megnyitja határait a légi közlekedés számára, lehetővé téve a beutazást külföldről, de mintegy hatvan országot - melyet a koronavírus okozta Covid-19-járvány által súlyosan fertőzöttnek ítél - továbbra is tiltólistán tart, írja az MTI. 

Johannesburgban szerdán sajtóértekezleten számoltak be a korábbi korlátozást feloldó intézkedésről. Ennek értelmében megnyitják a három legnagyobb város - Johannesburg, Fokváros (Cape Town) és Durban - repülőtereit.    

Továbbra sem utazhatnak be ugyanakkor azokból az országokból, amelyekben az újonnan jegyzett vírusfertőzöttek napi száma túlságosan magas. A tiltólistán marad az Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Irán, Izrael, Nagy-Britannia, Oroszország, valamint a legtöbb latin-amerikai ország.    

Ezekből légi úton csak olyanok léphetnek be az országba, akik üzleti, diplomáciai vagy más egyéb, munkavégzésnek tekinthető célból kívánnak beutazni, de ők is csak akkor, ha a landolás után 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet mutatnak fel. (MTI)