Csontvázakra és ereklyékre bukkantak a westminsteri apátságban

2020. augusztus 26., 10:13

Szerző:

Mivel a nemrég feltárt középkori sekrestye területét temetkezési helynek, valamint lakhatásra is használták az idők során, egyszerre tártak fel több mint száz csontvázat, különféle ereklyéket és használati tárgyakat a régészek - derül ki a The Guardian cikkéből.

A korábban temetkezési helynek használt területre a 13. században építették a sekrestyét, melyben a misékhez használt ruhákat és szent tárgyakat tartották a szerzetesek.

Később az épület lakhellyé alakították át, ám az 1740-es években, a rossz állapota miatt lebontották. Alapjait már 1869-ben feltárták, alaposabban azonban csak január óta vizsgálja a Pre-Construct Archaeology régészeti csapata.

Az ásatások során a csontok mellett - melyek egy része a 13., egy része pedig a 18. századból származik -  többek közt egy feltételezhetően a szerzetesek kézmosásra szolgáló medencét és egy ólomcsövet is találtak, ami vízzel látta el az épületet.

Emellett több, 18. századi, hétköznapi használati tárgyat is találtak.

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).