Brutálisan megbírságolták Lázár János kedvenc sörfőzdéjét

2019. augusztus 9., 15:53

Szerző:

„Köszönjük a hatóságoknak a tízezer lejes büntetést, amit azért állítottak ki, mert Székelyföldön, ahol a lakosság több mint 70 százaléka magyar, mi vettük a bátorságot, hogy magyar nyelven készítsük reklámjainkat” – ezt az ironikus bejegyzést tették közzé a csíkszentsimoni sörgyár Facebook-oldalán azután, hogy a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség ellenőrzést tartott, és 10 ezer lejes (kb 700 ezer forintos) bírságot szabott ki magyar nyelvű reklámozásért – írja a Székelyhon.

Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft. tulajdonosa a portálnak azt mondta, nem egyedi eset, hogy ellenőrzéseket tartanak a sörgyárban, „szinte kéthetente” jár vizsgálatot tartani valamely hatóság, és nem csak a fogyasztóvédelem.

Lázár János csíki sört kóstol, és élvezi
Fotó: MTI/Veres Nándor

A mostani eset kapcsán úgy nyilatkozott, azt rótták fel nekik, hogy legújabb nyereményjátékukat a címkéken csak magyar nyelven reklámozták. Mint mondta, minden információ nem fért rá a címkékre, de a weboldalukon a nyereményjátékról az információk román nyelven is elérhetők.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.