Cihanouszkaja sajnálja, hogy Putyin találkozik Lukasenkával

2020. szeptember 14., 14:03

Szerző:

Szvjatlana Cihanouszkaja, Litvániába menekült volt ellenzéki elnökjelölt szerint sajnálatos, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Aljakszandr Lukasenkával, akit ő "hatalombitorlónak" tekint.  

A politikus hétfői nyilatkozatában kijelentette: "sajnálom, hogy ön (Vlagyimir Putyin) úgy határozott, hogy a hatalombitorlóval folytat párbeszédet és nem a fehérorosz néppel".

Cihanouszkaja a balti országból tette közzé üzenetét, ahova az augusztus 9-i elnökválasztást követően volt kénytelen távozni.

Lukasenka hétfőn az oroszországi Szocsiba utazott, hogy tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A fehérorosz vezető segítséget remél Moszkvától az országában már öt hete tartó, lemondását követelő megmozdulások miatt. 

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).