Szexuális zaklatási ügy miatt lemondott egy új-zélandi katolikus püspök

2019. október 5. 08:50 - szerző: MTI

Új-Zélandon lemondott egy fiatal nő által elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedéssel vádolt püspök az ügyében lefolytatott vizsgálat után.

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, Parlmerston North püspöke lemondását - tudatta szombaton John Dew, Új-Zéland érseke a szigetország püspöki konferenciájának honlapján ismertetett közleményében, hozzátéve, hogy a vizsgálatot az új-zélandi katolikus egyház független vizsgálati szerve folytatta le. A katolikus egyház szemében Charles Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan – fogalmazott az érsek. Egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett panaszával.  – A katolikus egyház nem tűr meg semmilyen helytelen viselkedést, egyetlen tagjától sem - hangsúlyozta John Dew. Egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.

Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.

Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, az országlakók több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.