Bárányfesztivál és koalák

A parádés húsvéti vásárokhoz szokott bécsiek számára is kínál különlegességet Budapest, és hogy szállásgondjaik se legyenek az ideérkezőknek, a Hotel Benczúr az idén is a programokhoz igazodó akciókkal várja az érdeklődőket. Teheti: a legizgalmasabb események karnyújtásnyira vannak a Városliget-közeli szállodához.

2015. március 26., 10:52

Tavaly nagy siker volt, érthető tehát, hogy az idén, immár másodszor, megint megrendezik a Húsvéti Bárányfesztivált. A színhely ismét a Vajdahunyad vára, vagyis itt kóstolhatók meg a bárányhúsból készült legjobb hazai és nemzetközi ételek, amelyeket persze más húsvéti fogások is kiegészítenek.

Csak ráadásként kézműves termékek is várják a látogatókat – de a hangsúly itt a gasztronómián van, annak is a modernebb irányzatain. Az új trendek összeegyeztethetők a hagyományokkal, ezt kreatív fogásaikkal igazolják az itt megjelenő vendéglátósok.


A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, simogathatnak nyuszit és bárányt. A színpadon egymást követik a programok, népi játékok, Húsvét vasárnap pedig főzőversenyt rendeznek: a bárány alapanyagú legjobb fogás elkészítőjét a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség „Arany Bárány díjjal” jutalmazza.
A háromnapos programhoz igazodva a Hotel Benczúr – a fesztivál partnere –

akciós csomagotállított össze: az itt éjszakázókat kedvezményes ár várja.


Nem ez az egyetlen szórakozás persze, amit a húsvéti időszak kínál. Sárközy György, a Hotel Benczúr igazgatója a közeli Állatkert lelkes híve – a szálloda vendégeit szívesen tájékoztatja a mindenkori újdonságokról, és most aztán van is miről! (Aki a szálloda

Facebook oldalárakattint, onnan is sok állatkerti érdekességről értesülhet.)

Két új lakó érkezett, Vobara és Nuru-Nur-Bin. Ők koala mackók, és jelenlétük európai állatkertben ritkaság. Érthető, ha sok országból zarándokolnak a látogatók a kedves kis állatok vadonatúj lakhelyéhez. Vagyis, egy jó tanács: aki igénybe veszi a húsvéti szállásajánlatot, semmiképpen ne mulassza el a látogatást a gyalog is elérhető Állatkertben

A Bárányfesztivál, a koalák persze csak a Hotelhez legközelebb eső programlehetőségek. Budapest Húsvét idején (is) kínál még sok egyebet!

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.