Az egész celebvilágot átverte a kamionsofőr lánya, aki örökösnőnek adta ki magát

2019. április 1., 10:59

Szerző:

Nem akart megjelenni a bíróság előtt az amerikai művész- és celebvilágot teljesen palira vevő Anna Sorokin, mert elégedetlen volt az öltözetével, amelyet a börtönben kapott. A fiatal nő még letartóztatása után sem hazudtolja meg magát.

Anna Sorokin, aki Anna Delvey néven mutatkozott be mindenkinek, két kézzel szórta a pénzt. Olyan pénzt, amely  soha nem volt az övé. Leleplezése után a The Cut írt róla tényfeltáró cikket, amelyben megszólalnak azok, a Sohóban dolgozó szállodai alkalmazottak is, akik heteken át figyelték a ténykedését. A lány hírességekhez hasonlóan hosszú időre vett ki szobát az egy estére 400 dollárt kérő szállodában, 100 dolláros bankjegyekkel vásárolta meg mindenki figyelmét. A taxisofőrét, a recepciósét, a pincérét. Szobájában egymás hegyén-hátán hevertek a legdrágább ruhák, egy idő után a szálloda menedzsere lett az „örökösnő” személyi asszisztense, aki időpontot foglalt neki éttermekben elköltött fényűző ebédekhez, állítása szerint ugyanis egy művészeti galériát akart nyitni a Sohóban. Ő foglalta le neki a világ egyik legdrágább személyi edzőjét és életvezetési tanácsadóját is, potom 4500 dollárért.

Fotó: Instagram

Szavát senki sem kérdőjelezte meg, ahogyan pénze forrását sem, a legmagasabb körökben nem illik ilyen kérdéseket firtatni, sok gazdag család csemetéje szaladgál a sztárok között. A lány a divathét bemutatóinak első sorában ült, Macaulay Culkinnal és a legnagyobb divatmagazinok igazgatóival bulizott. Két évnek kellett eltelnie, hogy valakinek feltűnjön, a szívességeket, repülőjegyeket, nyaralásokat, vacsorákat, ruhákat a lány nem igazán viszonozza. Nem azért, mert annyi pénze van, hogy elfelejti, hanem, mert nincs neki.

Mint utóbb kiderült, a magát egy gazdag német család sarjaként bemutató nő valójában orosz, és sosem tervezte visszaadni a kölcsönöket.

Anna Sorokin 1991-ben született Oroszországban, 2007-ben költözött Németországba családjával. Édesapja nem mágnás, hanem kamionsofőr. Londonban járt főiskolára,de nem fejezte be, majd egy párizsi magazinnál szerzett gyakornoki állást, ott változtatta meg először a nevét.

Később New Yorkba költözött és beindult a csalássorozata. Többször eljátszotta, hogy ismerőseinek azt hazudta, valami gond van a bankjával, engedjék meg, hogy az ő hitelkártyájukat használja. Így tett a Vanity Fair képszerkesztőjével is, aki egy teljes marokkói luxusutazást fizetett így, nemcsak neki, hanem a személyi edzőjének is. Az is kiderült később, hogyan tudta kifizetni a sohóbeli szállodában keletkezett számláját. Befizetett egy számlára 160 ezer dollárt érvénytelen csekkeken, és mielőtt kiderült volna, hogy nincs fedezet, gyorsan levett 70 ezer dollárt.

Pere jelenleg is zajlik New Yorkban,. Védőbeszédében az ügyvédje azt mondta, „mindenkiben van egy kis Anna”, hiszen az amerikai álom is arról szól, hogy játszani kell, amíg el nem éred a célt, a galéria terve pedig  valóban kivitelezhető lett volna. Csakhogy, ahhoz, hogy komolyan vegyék, kapcsolatokra volt szükség, amit ma már csak így lehet elérni - magyarázta az ügyvéd.

És valóban, a Buzzfeed szerint Anna nem adja fel a csalást. Állítólag éppen próbál felvenni egy stylistot, hogy az öltöztesse a bírósági tárgyaláson, és állítólag nem bánja, hogy életéből filmet akarnak csinálni. Nagy a verseny, Margot Robbie és az Oscar-díjas Jennifer Lawrence állítólag már be is jelentkezett a szerepre.