A facebookon fúrják az angolai elnököt

Angola, Luanda – Az angolai hatóságok komolyan veszik azt a közösségi oldalakon terjedő felhívást, amelyben az ellenzék tüntetésekre szólítja fel a lakosságot. A szervezők az országot 1979 óta irányító Jose Eduardo dos Santos elnök politikáját bírálják.

2011. február 23., 14:38

Az angolai hatóságok kijelentették, súlyos következményekkel kell számolniuk azoknak, akik részt vesznek a demonstráción. A facebook közösségi oldalon egyre több olyan híresztelés látott napvilágot, hogy Luandában, a Függetlenség téren március 6-ra ellenzéki megmozdulást szerveznek.

A szervezők azt szeretnék elérni, hogy Dos Santos elnök távozzon a hatalomból. A szervezők kiléte ismeretlen, az országban működő ellenzéki pártok és mozgalmak elhatárolódtak a kezdeményezéstől. Az „Angolai Nép Forradalom” által üzemeltetett facebook oldalon eddig százan jelezték részvételi szándékukat. Az MPLA kormányzópárt főtitkára megjegyezte, itt nem lesznek komoly demonstrációk, nem szabad az észak-afrikai eseményeket összekeverni az angolai valóssággal.

További izgalmas hírekért látogasson el az

Afriport.huoldalára!

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).