A brit trónörökös, Károly herceg is koronavírus-fertőzött lett

2020. március 25. 17:54 - szerző: 168 Óra

Megfertőződött Károly herceg brit trónörökös is a koronavírussal - erősítette meg a brit uralkodói ház. Az állapotáról beszámoló szűkszavú közlemény szerint a 71 éves trónörökös enyhe tüneteket mutat. Károly herceg feleségét, Kamillát is tesztelték, de nála nem mutatták ki a fertőzést - írja az Euronews.

A wales-i herceg még március elején találkozott Albert monacói herceggel, akiről azóta megállapították, hogy megfertőzte a betegség, tehát lehetséges, hogy tőle kapta el a brit trónörökös a vírust. Hivatala, a Clarence House közleménye ugyanakkor leszögezi: tekintettel rá, hogy számos kötelezettsége volt az utóbbi hetekben, nem lehet biztosan tudni, kitől fertőződött meg Károly. Március 11-én például megjelent saját jótékonysági alapjának díátadóján, illetve a Nemzetközösség Napja alkalmából tartott istentiszteleten is két nappal előtte.

Ökumenikus istentisztelet Nagy-Britanniában Ökumenikus istentisztelet Nagy-Britanniában
Fotó: Kirsty Wigglesworth

"A wales-i hercegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Enyhe tünetei vannak, egyébként jó egészségnek örvend, és otthonról dolgozott az utobbói néhány napban, ahogy mindig.

A cornwall-i hercegnőt szintén tesztelték, de ő nem kapta el a betegséget. A kormány és az orvosok tanácsának megfelelően a herceg és a hercegnő jelenleg önkéntes izolációban vannak skóciai otthonukban" - áll a Clarence House írásában.

A Buckingham-palota rögtön kiadott egy közleményt a hírre, amely szerint a királynő jól van, és legutoljára március 12-ének reggelén találkozott rövid időre a wales-i herceggel. Hozzáteszik: az uralkodó követi a tanácsokat egészségével kapcsolatban, és a palota további kommentre nem hajlandó.

Az udvar szóvivője azt is közölte, hogy Károly és Kamilla a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult, és a trónörökös néhány napja ottani lakosztályában dolgozik.