Zsigerből kommunistázott és hamis hírezett egyet a KDNP-s EP képviselő, amikor előkerült pártja matricázó akciója

2018. június 23. 10:02 - szerző: 168 Óra

Egy tatabányai férfi Ujhelyi István szocialista EP-képviselőhöz fordult azzal a kéréssel, hogy vegye fel a kapcsolatot az Európai Néppárttal a KDNP matricázó akciója miatt - írja a 24.hu.

Tiskóczki Flóra ifjú kereszténydemokrata megbélyegző matricát helyez el
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, a Népszínház utca 16. szám alatti, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnek is otthont adó épületere ragasztott fel a KDNP „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát. Az akció már csak azért is visszataszító, mert a Népszínház utca 16. szám csillagos ház.

Hollik István, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője megirigyelte a gyermeteg, ám ijesztő húzást és az Amnesty International budapesti irodájának ajtajára ő is ragasztott egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát.

Az Ujhelyit megkereső olvasó, aki a nagyszülei révén érintett a holokausztban, párhuzamba állította az 1944-es eseményeket a fenti akciókkal.

Ujhelyi továbbította a magyar nyelvű levél angol fordítását mind a 750 EP-képviselőnek, akik közül többen aggódva reagáltak az üzenetre.

Az egyik címzett azonban, Hölvényi György KDNP-s képviselő inkább le fake news-ozta, azaz hamis hírnek nevezte z Ujhelyi levelében írottakat. Az összes képviselőnek címzett válaszában azt írta: „óvatosan kell fogadni Ujhelyi álhíreit, ugyanis a szocialista képviselő kommunista hagyományt követve előszeretettel állít valótlanságokat.”