Három nap alatt 700 ezret gyűjtöttek a kisfiúnak, akit majdnem halálra gázolt egy sofőr a zebrán

2020. október 21., 21:15

Szerző:

Gyűjtést indítottak annak a kisgyereknek a javára, akit 2018-ban a zebrán ütött el egy autós, aki aztán segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A Nagykanizsán történt baleset miatt a gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy 50 százalékos mozgás- és értelmi fogyatékosságot állapítottak meg nála. A kezelése több millió forintba kerül – írja az atv.hu.

Szülei különféle kezelésre, terápiákra hordják Zétényt, ezek közül sok fizetős, a kezelés rádaásul sok utazással jár, ami szintén pénzbe kerül. A családban egyelőre csak az apa dolgozik.

A kanizsai civilek gyűjtést indítottak a Facebookon, ezzel támogatva a családot és a kezelés finanszírozását. 3 nap alatt, több mint 700.000 forint gyűlt össze a több száz adakozónak köszönhetően.

Budapesten van egy robot rehabilitációs központ, ahova most el szeretnék vinni  kisfiút, aki most csak a délelőttöket tölti az óvodában, és akkor is bukósisakot kell viselnie, nehogy megsérüljön a nyílt koponyaműtét helye.

A balesetet okozó autóvezetőt cserbenhagyásos gázolással vádolják, pere a jövő héten kezdődik.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.