Volt fideszessel támad az RTL

Tanteremmutyi, szegedi vadaspark felújítása, 9 százalékos szja – ezek voltak a szombati RTL Klub Híradó kormányt ekéző blokkjának témái.

2014. június 22., 05:46

A kereskedelmi csatorna Hadházy Ákossal kezdett. Ő volt az a szekszárdi fideszes (most LMP-s színekben politizáló), aki kirobbantotta a trafikmutyit. Ezúttal a tanteremmutyit fedte fel az RTL Klub nézőinek (a téma egyébként nem új, nemrég a Hír24 is beszámolt róla). A riportból kiderült, hogy a kormány Öveges professzorról elnevezett programjában több száz millió forintot lehet iskolai laborok fejlesztésére fordítani.

Hadházy szerint a valós ár sokszorosát hívják le a projektekre papíron, de a valóságban közel sem sem költenek ennyit az iskolákra. Hadházy Ákos egy szekszárdi iskolában és 22 másik település intézményeiben vizsgálódott, majd feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Volt szó arról is, hogy a szegedi MSZP kiakadt, mert szerintük a helyi vadaspark negyedmilliárd forintos felújítása mindössze 40 milliót emésztett fel, mert csak egy új játszótet építettek és némi parkrendezés történt – olvasható a Hír24.hu honlapon.

Végül nem kímélték a kormány adópolitikáját, amelyet Orbán Viktor még a múlt héten ismertetett. Jelesül a személyi jövedelemadó 16-ról 9 százalékra való csökkentéséről készítettek anyagot az RTL-esek. Adószakértővel elemeztették, aki szerint az egyszámjegyű szja komoly gond lehet a kiskeresetű, nagyobb családok számára, hiszen ők éppen az szja-ból kapnak adókedvezményt. Ha ez az alap kisebb, a családi adókedvezmény is kisebb lesz.