Visszavonták az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyét, a józsefvárosi önkormányzat nagyon be akarja záratni a helyet

Ezt az enyhén szólva kormányközeli Pesti Srácok előbb írta meg, mint hogy az Auróra megkapta volna a hivatalos levelet.

2018. szeptember 28., 21:16

Szerző:

Lakossági panaszra hivatkozva a Sára Botond fideszes polgármester vezette önkormányzat pénteken visszavonta az Auróra Kioszk működési engedélyét – írja a Mérce. Erről a közösségi ház először a Pesti Srácoktól értesülhetett, a hivatalos levelet ugyanis csak azután kapta meg, hogy az enyhén szólva kormányközeli portálon megjelent az erről szóló cikk. 

Fotó: Bojkovszky Péter

Az önkormányzat honlapjára kitett közlemény szerint Józsefváros jegyzője az Auróra Kioszk környezetében lévő öt társasház több mint 200 lakójának kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően döntött az Auróra Kioszk éjszakai nyitvatartási engedélyének a visszavonásáról. Ez illeszkedik abba a hatósági zaklatással felérő támadássorozatba, amelyben a józsefvárosi önkormányzat a legutóbb azt is felajánlotta, hogy megveszi a közösségi háznak otthont adó ingatlant. 

Az Aurótra Kioszk egyébként nem zár be éjszakára, ugyanis fellebbezett a döntés ellen, és amíg nem születik jogerős döntés, a szokásos nyitva tartási időben várják a vendégeit.

„Tudomásunk szerint a kormánypárti médiában rendszeresen megjelenő hamis állításokra hivatkozva az Önkormányzat egyik munkatársa gyűjtött rendszeresen aláírásokat a lakóktól a nyitva tartási engedélyünk visszavonására. Véleményünk szerint ezzel többszörösen megsértette a jó hírnévhez való jogunkat”

– hangzik a közösségi ház közleménye.