Vajon mi történhetett? Mégsem nyit Magyar Házat az Orbán-kormány Vietnamban hétmilliárd forintért

2019. október 29., 08:47

Szerző:

Az Orbán- kormány indoklás visszavonta azt a tavalyi határozatát, amely szerint hétmilliárd forintért vásároltak volna épületet Hanoiban Magyar Művelődési és Közösségi Ház céljára – írja a hvg.hu.

Annak idején a kormányon kívül senki sem értette, miért kellene nekünk egy ilyen épület, főleg ennyiért, mivel Vietnamban egyáltalán nem él magyar közösség, a Külügyminisztérium azonban azzal indokolta a döntést: a létesítmény ösztönzést adhat a fejlődő magyar-vietnami kulturális és oktatási kapcsolatok további bővüléséhez, találkozási pontként szolgál majd a korábban Magyarországon tanult vietnami állampolgárok számára.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Előtte nem sokkal tárgyalt Orbán Viktor Budapesten Nguyen Phu Tronggal, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárával, és Vietnam kommunista berendezkedését is méltatta. A miniszterelnök még egy csodálatos fotóalbumot is közzétett a Facebook-oldalán a jeles alkalomból:

Mint a Magyar Közlönyből kiderül,  ugyancsak törölték azt a 2018-as döntést, amelynek szerint a nyugat-ukrajnai Lvivben vettek volna ingatlant 100 millió forintért a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetsége számára egy Magyar Ház kialakítására.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.