Veiszer Alindát akarta indítani Tarlós ellen a Momentum

2019. január 25., 07:34

Szerző:

A Momentum Veiszer Alindát szerette volna elindítani a főpolgármesteri posztért, de a tévés műsorvezető némi gondolkodási időt követően nemet mondott a felkérésre – tudta meg a hvg.hu. A portál szerint többekkel is tárgyaltak, vagyis továbbra is saját jelöltben gondolkodnak, de döntés még nincs.

Veiszer Alinda megkereséséből az látszik, hogy elsősorban a jelölt ismertségére helyezték a hangsúlyt, nem pedig politikai előélettel, illetve közigazgatási-városmenedzselési tapasztalattal rendelkező személyben gondolkodott a párt.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András már ősszel azt mondta a Népszavának adott interjúban az akkori jelöltekről, hogy nem tartja őket „győztesnek”, mert egyik sem lenne képes maga mögé állítani a budapestieket. Így Puzsér Róbertet sem tudják támogatni, mert szerintük nincs kellő támogatottsága, így ez is inkább még Tarlósnak kedvezne. 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.