Végrehajtás indult Seszták Miklós kedvenc építőipari cége ellen

2019. március 8., 11:55

Szerző:

Március 6-án végrehajtási eljárást indítottak el a Penta Industry Kft. ellen – derült ki az Opten adataiból. A bírósági végrehajtást egy debreceni közjegyző kezdeményezte – írja az mfor.

A Pentának nem ez az első végrehajtási eljárása idén. Az elsőt január 21-én rendelték el egy kalocsai jegyző kezdeményezésére, az eljárást azonban február 11-én megszüntették.

A 24.hu cikke szerint a Penta szinte mindenütt súlyos fizetési gondokkal küzd, egyre több a kifizetetlen partnere és alvállalkozója. A legnagyobb törést valószínűleg a kisvárdai stadion jelentette a cégnek. A helyi önkormányzat szeptemberben tiltotta ki a társaságot a stadionból és közölték, hogy az utolsó, 240 milliós számlát nem fogják kiegyenlíteni, sőt egy 500 millió forintos kötbért is követelnek a Pentától.

Szolnokon a cég az atlétikai centrum kivitelezésén dolgozott, de 40 százalékos készültségnél leálltak a munkák. A szolnoki önkormányzat emiatt felhatalmazta a polgármestert is, hogy 135 millió forintos késedelmi és meghiúsulási kötbért hajtson be a cégen.

A Penta Industry karrierje Seszták Miklós miniszterré válása után kapott szárnyra – folyamatos növekedés után 2017-ben már 11,5 milliárd forint folyt be a cég kasszájába – és gondjai Seszták leváltásával kezdtek el sűrűsödni.