Éppen csak híre ment, a Petőfi Rádió máris elkezdte tolni az öngyilkosok himnuszát, amelyben Varga Judit miniszter hegedül

2020. május 11. 21:11 - szerző: Magyar Hang/168 óra

Varga Judit április végén töltötte fel a Facebookra azt a videót, amelyben egy fiatal, úgyszólván ismeretlen énekesnővel, Tandi Florával közreműködve új hangszereléssel adják elő a Szomorú vasárnapot, Seres Rezső számát, amelyet sokan

az öngyilkosok himnuszaként is ismernek.

A közmédia most, Varga Judit Facebook-bejegyzése után figyelt fel az egyébként már 2019-ben rögzített számra, és a napokban el is kezdte játszani a Petőfi rádión.

Fotó: Facebook/Varga Judit

A fideszes médiakoglomerátum, a KESMA részeként működő Karc FM még meg is hívta műsorába Tandi Florát és előadótársát. A TV2 reggeli show-jában, a Mokkában a műsorvezető, Istenes László

egyenesen mesterműnek nevezte a felvételt a stúdióban ülő Varga Judittal beszélgetve és természetesen a teljes kormánymédia hírt adott róla, hasonló felütéssel.

– írja a Magyar Hang, amely emlékeztet: eddig Tandi Florának egyszer sikerült bekerülnie a Petőfi rádióba, 2017-ben játszották le egyszer a „Glóriád” című felvételét.

Varga Judit miniszternek sem ez az első könnyűzenei próbálkozása. Hosszú évekkel ezelőtt a miskolci Freezer fiúzenekar vonósbetéteit játszotta fel.

A lap szerette volna megismerni a közmédia álláspontját is az ügyben, így a hétvégén kérdéseket küldtek az MTVA-nak. Mivel az előadóknak közismerten nehéz bekerülni a Petőfi rádióba, ezért azt is szerették volna megtudni, vajon milyen döntés alapján vették fel a Petőfi rádió repertoárjára a Tandi-Varga féle adaptációt. Az MTVA sajtóirodája még nem válaszolt.