Vádat emeltek a spanyol nő ellen, aki rendőröknek akart drogot eladni Ozorán

2020. január 20. 16:30 - szerző: 168 Óra

A Fejér Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be azzal a bűnügyi felügyelet alatt álló, spanyol állampolgárságú nővel szemben, aki 2019. július 30-án egy Fejér megyei fesztiválon jelentős mennyiségű kábítószert tartott magánál azért, hogy azt értékesítse – írja az ügyészség.

Arra a Népszava emlékeztet, hogy az eset az Ozora Fesztiválon történt.

A vád szerint a vádlott este odalépett a fesztivál területén szolgálatot teljesítő, civil ruhás rendőrökhöz, és angol nyelven megkérdezte tőlük, hogy érdekli-e őket valamilyen kábítószer.

Az egyik rendőrnek a vádlott elmondta, hogy kábítószert szeretne értékesíteni, és különböző tablettákat mutatott neki. A vádlott a feltételezett vevőnek előadta, hogy vannak Belgiumból és Hollandiából származó, jó minőségű kábítószerei, és megjelölte azok árát is.

Fotó: Facebook

Ezután a rendőrök előállították őt, majd a ruházat és csomagátvizsgálás után különböző kábítószernek minősülő tablettákat és folyadékokat, valamint 185 eurót és 17 ezer forint készpénzt foglaltak le.

A főügyészség a vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Végrehajtandó fegyházbüntetést, a bűnügyi felügyelet fenntartását, a lefoglalt kábítószer elkobzását, valamint a lefoglalt készpénz kapcsán vagyonelkobzást indítványozott.