Vádat emeltek a meghekkelt Orbán-interjú miatt

2018. május 4., 10:37

Szerző:

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség információs adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a veszprémi felelős szerkesztővel szemben, aki a 2016 decemberében Orbán Viktorral készített, és az egyik Fejér megyei napilapban is megjelentetett interjú szövegét több ponton megváltoztatta, mielőtt az nyomdába került volna – írja a hvg.hu.

Az interjú a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks összes megyei napilapjában ugyanúgy jelent meg, kivéve a Fejér Megyei Hírlapban, ahol az olvasók ilyen kitételekkel találkoztak:

  • „Mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket.”
  • „Az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A kórházi hullák száma is emelkedik.”
  • „A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk.”
  • „Azt kívánom, hogy minél többen találjanak vissza a karácsony pogány értelmezéséhez, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

Amint azt megírtuk, a hamisítás miatt azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, valamint Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Emiatt Klecska Ernő és Hajnal Csilla épp tegnap nyerte meg a munkaügyi és kártérítési pert Mészáros Lőrinc cége, a Mediaworks ellen. A felcsúti miliárdos az Orbán-interjú előtt, 2016. októberben vásárolta fel a Fejér Megyei Hírlapot is kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.