Tarkónlőtték az erdészt az autóban, súlyos vadászbaleset történt a Börzsönyben

2020. július 6., 06:41

Szerző:

A 444.hu információi szerint

súlyos vadászbaleset történt pénteken

a Pest megyei Nagybörzsöny település közelében. A portál azt írta, egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét. Ezt a hírt a település polgármestere és a rendőrség is megerősítette. Sz. Péter erdészt a baleset után megműtötték, de az állapota válságos. A polgármester úgy tudja, a következő 24-72 órában dőlhet el, sikerül-e stabilizálni állapotát. Az erdész és a két vendég elindult autóval a vadászat helyszínére, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert

a fején vagy a tarkóján érte a lövés.

A rendőrség azt közölte, egyelőre tisztázatlan körülmények között keletkezett a lőtt sérülés. A vadászat 42 éves vezetőjét életveszélyes állapotban szállították kórházba. Büntetőeljárást indítottak a történtek kivizsgálása érdekében.

A 444.hu emlékeztet, legutóbb májusban történt vadászbaleset. Ekkor Újfehértón egy eltévedt lövedék két kilométert tett meg, majd megölt, egy a háza udvarán lévő férfit.

A Pest megyei rendőrség kérdéseinkre az alábbi választ adta a hírportál kérdéseire: „Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat 42 éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”