Újjáéled a levente-mozgalom, Simicskó István megalkotja a hazafias és honvédelmi nevelés kiemelt stratégiáját

2018. június 5., 17:54

Szerző:

Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos továbbra is kiemelten fontosnak tartja a gyermekek és fiatalok sportos, aktív szabadidős tevékenységét.

A Honvédelmi Sportszövetség (HS) elnökeként is dolgozó kormánybiztos erről Pécsen, a HS által indított, Bátrak Ligája elnevezésű, gyermekeknek szóló sportos vetélkedősorozat első állomásán tartott sajtótájékoztatóján beszélt. 

Simicskó István azt mondta, hogy kormánybiztosként a feladatai közé tartozik a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának megalkotása, a honvédelmi nevelés megvalósításához kapcsolódó közfeladatrendszer felülvizsgálata, és a szükséges átalakítások végrehajtása, valamint a honvédelem ügyének népszerűsítése a társadalomban, és a sportlövészetet is kiszolgáló Honvédelmi Sportközpontok, mint állami beruházások megvalósításával összefüggő feladatok felügyelete és irányítása.

A kormánybiztos hangsúlyozta, a honvédelmi nevelés a célja, hogy Magyarország állampolgárainak - különös tekintettel a középiskolás és fiatal felnőtt korosztályra - a haza védelme iránti elkötelezettségét és áldozatkészségét, az önkéntesség figyelembevételével, Magyarország nemzeti védelmi képességének fenntartásába és fejlesztésébe minél szélesebb körben bevonják. Ennek a békeidőkben előforduló vészhelyzetekben - például árvizek esetén, vagy más katasztrófahelyzetekben - van kiemelt jelentősége.

A Honvédelmi Sportszövetség tájékoztatása szerint azok a programok, amelyek a gyerekek sportos, szellemileg és fizikailag is aktív szabadidős tevékenységeit segítik elő, a Bátrak Ligája elnevezést viselik – írja az MTI.

Ha jobban meggondoljuk, a Simicskó által bejelentett program a Levente-mozgalom legszebb hagyományait idézi.