Újabb látványos akcióval készül az ellenzék a tavaszi ülésszak első napjára

2019. február 17., 10:16

Szerző:

Még pénteken kora délután is egyeztettek az ellenzéki pártok egymás között arról, hogy milyen látványos akcióval hívják fel magukra a figyelmet az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján - írja a Népszava.

A lap ugyan részleteket nem tudott meg az akcióról, de több forrásuk is megerősítette, hogy a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és a Jobbik is része az együttműködésnek.

Legutóbb decemberben, a rabszolgatörvény elfogadását próbálták megakadályozni a politikusok azzal, hogy többek között elfoglalták a házelnöki pulpitust. Kövér Lászlót ez nem zavarta, és szabályellenesen a padsorokból vezette le a szavazást. 

Fotó: Facebook/ Szabó Tímea

Bár a kormánypárti képviselőket láthatóan meglepte a dolog, Orbán Viktorra még a testőrei is vigyáztak, mégis levezényelték az ülésnapot sípolás és bekiabálás közepette, amiért több ellenzéki képviselő Kövér Lászlótól fizetésmegvonásos büntetést kapott. A törvénymódosításról szóló szavazást is megtartották, de felmerült, hogy többen azonosító kártya nélkül szavazhattak, Tordai Bence videófelvételen az látszott, hogy volt, aki úgy is tudott szavazatot leadni.