Újabb hatósági Kétfarkú Kutya-komédia: a rendőrség keresi az Orbánt közterületeken kifigurázó Baskyt

2018. október 15., 07:15

Szerző:

Levelet kapott a Kutyapárt a VIII. kerületi rendőrkapitányságtól, amiben azt írja a rendőrség, hogy:

„Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca-Erőd utca kereszteződésében kb. 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírsáképpen a 'BASKY' valamint a megjegyzésben is látható: 'Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!'

Kérném, hogy a 'basky' nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen.”

A zebrát (mármint az állatot) egyébként oda festették a járdára, ahol a párt szerint az úttesten is szükség lenne egyre.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt azt írta közösségi oldalán, hogy: „Basky kb .170 cm magas, sovány testalkatú, különös ismertetőjegye: nem ismerjük. Vagy lehet hogy ő az a csávó, akit múltkor hátulról láttunk, épp elmenni sörért, aztán nem jött vissza?”

Később a Kutyapárt egy kommentben azt írta, hogy

„bevallhatnánk, hogy Basky valójában Soros György, de a GDPR szabályok miatt engedélyt kell kérnünk tőle, hogy felnyomhatjuk-e.”

A Facebookon reagált maga Basky is, aki megosztott egy, a profilképhez beállítható, a szolidaritást kifejező képet:

 Már több százan állították ezt a feliratot be Facebook-oldalukhoz.