Tüntetők foglalták el az Astoriát

2013. augusztus 20., 17:46

Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik, az Astoria csomópontot a demonstrálók elfoglalták, közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

A Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa ült le az úttestre, jelentette a helyszínről az Index tudósítója. Az aktivisták az útkereszteződésben ültek le, békések, többen szendvicset esznek – jelentette az Index tudósítója. Transzparenseiken a devizahitelesek kizsákmányolása és az ország kirablása ellen tiltakoznak. Érkeztek Pécsről, Siklósról és több más vidéki településről is. A helyszínre több rendőrautó érkezett, de egyelőre nem avatkoztak közbe. A tüntetők azt mondják, este nyolcig maradnak.

A mozgalom honlapja szerint céljuk „az ország és a magyar társadalom ellehetetlenítésének, kifosztásának megakadályozásában való részvétel. A történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállításában, továbbá egy valós népképviseleten alapuló társadalmi rend felépítésében való aktív részvétel.”

Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén az Index kérdésre röviden csak ennyit mondtak: „a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény van folyamatban”.

10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.