Túl sok a rossz hír az egészségügyről, ezért a kormány rendelt jókat a kórházi vezetőktől

2018. február 3., 09:22

Szerző:

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.

Túl sok a rossz hír a magyar egészségügyi ellátásról...(képünk illusztráció)
Fotó: Unsplash

A lap információi szerint a feladat az, hogy hetente két, róluk szóló, médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a központba. Ha ez elmaradna, figyelmeztetést kapnak a kórházfenntartó hivatalból.

A Népszava szerint az ötlet nem a szakállamtitkárság vezetőitől származik, ugyanis ott még nem tudják, mire fogják ezeket a gyűjtéseket felhasználni.

A lap úgy tudja, van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, az egyik kórház például a kormányközeli, Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a hírek gyűjtésével.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.