Trócsányi László, volt igazságügyi miniszter neve is felbukkant a Völner-Schadl-ügyben

Schadl György bizalmi emberének, a per negyedrendű vádlottjának naplójában szerepel utalás arra, hogy Schadl valamit elintézhetett a fideszes politikusnak. 

2023. március 3., 09:53

Szerző:

Nem csupán Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének neve tűnik fel Schadl György bizalmi emberének naplójában, hanem egy másik jól ismert fideszes politikai szereplő, Trócsányi László volt igazságügyi miniszteré is – derül ki a Völner Pál volt államtitkárt és a végrehajtói kar elnökét érintő büntetőügy nyomozati irataiból.

A 24.hu által megismert dokumentumok részletesen tartalmazzák a büntetőügy negyedrendű vádlottja, M. V. naplóbejegyzéseit, aki Schadl György, a végrehajtók elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozott és a telefonjáról lementett bizonyítékok alapján Schadl mindenféle ügyes-bajos dolgát ő intézte. Az egyik, 2021. november elején – vagyis Schadl letartóztatása előtt néhány nappal – rögzített bejegyzésében az áll:

Gyurinak szólni, Trócsányi ügye hogy áll!

Az nem világos, pontosan milyen ügyről lehetett szó, és hogy milyen kapcsolat volt a végrehajtók elnöke, és az ekkor már két és fél éve nem igazságügyi miniszterként, hanem EP-képviselőként politizáló Trócsányi között – írja a lap –, viszont a büntetőper előkészítő ülésén kiderült, hogy egy vesztegetéssel vádolt önálló bírósági végrehajtó és Völner Pál is Trócsányi meghallgatását indítványozta.

A lap kereste a volt minsiztert is, aki azt válaszolta, hogy „2021-ben egy alkalommal beszéltem a végrehajtói kar elnökével végrehajtási szakkérdésben. Más kapcsolatom nem volt vele, ebből következően kapcsolatot nevezettel nem tartottam.”

(Kiemelt képünk: Trócsányi László, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

10:35

Megrenghet a kormány hatalma, leválthatják a magyarok Orbán Viktort? Egyelőre biztosan nem, hiszen a vármegyei közgyűléseknek nincs komoly hatása a magyar politikai élet alakulására, ugyanakkor fontos fokmérője a pártok vidéki támogatottságának. A közgyűlésbe való bejutáshoz szükséges listaállítás ugyanis megmutatja, hogy egy párt mekkora szavazóbázissal bír a legkisebb vármegye legapróbb településein. Ráadásul a mostani eredmények elég beszédesek.

09:58

Meglepetésre egy hónap alatt 2,5 százalékkal, 701 forinttal lett olcsóbb a nyugdíjasok által legjellemzőbben vásárolt élelmiszerek alkotta árkosár, melyet a három nagy hazai hipermarketlánc, az Auchan, a Tesco és az Interspar által kínált termékek átlagárából számított ki a Mfor.

09:49

Noha a fővárosi Cseppkő Gyermekotthon pedofil nevelője két kislányt rendszeresen haza vitt, az ölébe ültette és szájon csókolta őket, együtt fürdött velük, bűncselekmény hiányában mégsem indult rendőrségi nyomozás ellene. Persze az intézményből a dolgozónak közös megegyezéssel távoznia kellett, de nincs priusza, jelenleg is bármilyen hasonló intézményben vállalhat munkát. S ha ez nem lenne elég, az állam az intézmény igazgatóját még ki is tüntette.