Tökéletesen bemutatta a köztévé, miért tüntettek Hadházyék

2018. december 10., 07:13

Szerző:

Nemet mondunk a néphülyítésre – ez volt a szlogenje a köztévé székháza előtt tartott vasárnap délutáni tüntetésnek. Ha önnek is elege van a közpénzekből fenntartott hazug híradókból, a propagandagyárrá züllesztett állami médiából, a hírcsalásokból, a valóság elhallgatásából, akkor december 9-én jöjjön el a rendszer jelképéhez, a „Magyar” Televízió székházához! – ez pedig a felhívás első mondata. 

Itt volt a remek alkalom, hogy az állami tévé bizonyítsa, nem igazak a vádak és mindenben a közt szolgálva járnak el.

Parádésan bizonyította is. Mármint a tüntetés felhívásának igazát.

Először is csak a hét órás híradóban számolt be a székházuk bejáratánál zajló eseményről, akkor is a hvg.hu tudósítására hivatkozva. Az anyag címe eleve az volt, hogy „tüntettek az Európai Ügyészségért”, saját  magukról egyetlen szó sem esett (pedig ahogy a felhívásból is látszik, a hírhamisítás és a propaganda volt a fő téma). A hvg.hu tudósításából azt emelték ki, hogy milyen kevesen voltak az eseményen, azt még csak véletlenül sem említették meg, hogy az ügyészséghez való csatlakozást követelő petíciót már 270 ezeren aláírták.

Hadházy a tüntetésen elérte, hogy petíciójukat felvegye a „köztévé” egy kamerája. Az egyik kifogás arról szólt, hogy a közmédia nem kiegyensúlyozott, és nem számolt be többek közt arról az aláírásgyűjtésről, ami az Európai Ügyészséghez való csatlakozást célozza meg, ezért vezetését le kell váltani. 

A petícióból egyetlen villanást sem játszottak le a „tudósításban”. A bő három perces anyagban néhány, a székház egyik emeletéről készített vágókép és 20 hazug másodperc szólt a tüntetésről, a maradék idő ben pedig a Hadházy ellen a választási kampányban kreált és terjesztett propagandahazugságokat idézték vissza.