Tök jó időnk lesz a héten

A hosszan tartó esős, borús időt követően jövő héten végre megérkezik az indián nyár. A meteorológusok azt ígérik: délutánonként 20–23 fokos, napsütéses kirándulóidő köszönt majd ránk.

2010. szeptember 20., 04:44

Egy anticiklonnak köszönhetően jövő héten – gyakorlatilag a “menetrend” szerint – megérkezik a vénaszonyok nyara, s itt is vendégeskedik 6–7 napig. Noha a nappalok már lényegesen rövidebbek, mint akár csak egy hónappal ezelőtt, a hőmérséklet délutánonként akár a 22–23 fokot is elérheti, azaz lehetőséget ad arra, hogy a parkokban sétálva, illetve túrázás közben magunkba szívjuk az utolsó meleg napsugarak éltető erejét - írta a

Bors.

Óvatosnak elsősorban a reggeli órákban kell lenni, amikorra 6–7 fokig is lehűlhet a levegő. Ez idő tájt elkél a sál, s a vastag pulóver is. A hegyekben – a főként a Mátrában, a Bükkben – reggeli fagy sem kizárt, amire a többnapos túrára indulóknak tanácsos fölkészülni: tea és meleg hálózsák és megfelelő ruházat nélkül ne induljanak útra. Az autósokat arra figyelmeztetik, hogy az ország több pontján várható köd miatt a szokottnál óvatosabban, körültekintőbben vezessenek.

Időjárás hétfőn

Ma estig északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és éjszaka többnyire kevés lesz a felhő, csapadékra már sehol sem kell számítani. Hajnalban sokfelé párássá válik a levegő, több helyen képződik köd. Holnap a ködfoltok feloszlását követően országszerte több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. Hétfőn a Tiszántúlon helyenként élénk lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 17, 18 fok körül alakul.

Keddtől péntekig:

A reggeli ködfoltok feloszlása után többnyire kevés felhő, napos idő várható, majd az időszak legvégén megnövekszik a felhőzet, és akkor nyugaton helyenként már lehet eső, zápor, egyébként csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében 3 és 9, később 5 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között várható.