Tóbiás József még nem biztosította az MSZP-t arról, hogy tud-e ingázni a parlamenti ülésszakban a Kanári-szigetekről

2019. augusztus 29., 10:27

Szerző:

Nyaralására hivatkozva Tóbiás József nem kívánt nyilatkozni a Magyar Nemzetnek arról, hogy folytatja-e ország­gyűlési képviselői munkáját, vagy inkább lemond mandátumáról. Ismert: a Blikk még júliusban írta meg, hogy az MSZP-s politikus családjával együtt tavaly ősszel a Kanári-szigetekre, Tenerifére költözött, így a Kossuth téren legfeljebb két-három hetente teszi tiszteletét, ám 1,38 milliós tiszteletdíját továbbra is felveszi.

Tóbiás József sajtótájékoztatója Tóbiás József
Fotó: MTI /Kovács Tamás

Az MSZP elnöksége választás elé állította Tóbiást: a parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt. Bár Tóth Bertalan pártelnök a közelmúltban a Népszaván keresztül dörgedelmesen megerősítette az ultimátumot, azonban az MSZP-ben még mindig nem tudják, hogy Tóbiás József a frakció tagja marad-e, noha az Országgyűlés hamarosan megkezdi munkáját.

A Magyar Nemzet forrásai szerint Tóbiás egyelőre nem tájékoztatta döntéséről az MSZP elnökségét. A politikus egyébként fia légúti betegségével magyarázta a Tenerifére költözést.