Több száz kiló romlott ételt talált egy Bács-Kiskun megyei falu horrorkonyháján a NAV

2019. augusztus 6., 11:06

Szerző:

A pénzügyőrök egy Bács-Kiskun megyei községben ellenőriztek egy konyhát üzemeltető és ételkiszállítást is végző vállalkozást. A helyszín átvizsgálásakor több száz kilogramm, lejárt szavatosságú alapanyagra és fagyasztás nélkül tárolt termékre bukkantak.

Az élelmiszerek tárolási körülményei miatt a NAV munktársai értesítették az illetékes kormányhivatalt, amely a konyha és az üzlethelyiség tevékenységét felfüggesztették, és elrendelte a telephely azonnali fertőtlenítését.

Finom husi, guszta kis lábosban
Fotó: Facebook/NAV

A hatóság a romlott alapanyagok és az élelmiszerbiztonsági szabályoknak nem megfelelően elkészített napi menük megsemmisítéséről is intézkedett.

(A hvg.hu nyomán)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.