Több mint félmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az OTP ahhoz, hogy háromcsillagossá tegyen egy szállodát, amely már most is az

2019. április 7., 20:06

Szerző:

Több mint 500 millió forintot kapott az OTP Nyrt. arra, a balatonszemesi szálloda, a Hotel OTP Balatonszemes felújítására a a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által elindított Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programban – írja a napi.hu.

OTP Agrár Gála Budapesten
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az OTP annak ellenére nyerte el a vissza nem térítendő támogatást, hogy Magyarország legnagyobb bankjáról van szó, elnök-vezérigazgatója pedig Magyarország második leggazdagabb embere, Csányi Sándor, amire a cég azzal adott magyarázatot, hogy a Hotel OTP Balatonszemes nem vállalati üdülő, hanem piaci versenyhelyzetben működő szálloda jelentős nyilvános forgalommal. Évek óta tervezik a komplex felújítást, amelynek a  többszörösét fordítják a beruházásra – áll portál kérdéseire válaszul elküldött közleményben. A munkálatok még ebben az évben elkezdődhetnek. Felújítják az összese szobát, bővítik a közösségi tereket és növelik a konferenciatermek befogadóképességét is, az egész vége pedig az, hogy a szálloda kétcsillagos helyett háromcsillagos lehet. Ennek az állításnak a szépséghibája csak az – hívja fel a figyelmet a napi.hu – hogy a Hotel OTP Balatonszemes már most háromcsillagos szállodaként hirdeti magát a honlapján. 

A Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programban összesen 300 milliárd forint támogatást ítélnek meg a pályázóknak. Nyert már a CDHT Hotel Projekt Kft. is , amely az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Garancsi István, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor közös érdekeltségének számít, mégpedig 2,9 milliárd forintot a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotel építésére, azt pedig március közepén írtuk meg, hogy a Matolcsy György bizalmi emberének számító Nagy Róza veje, Szepesi Richárd szintén 2,9 milliárd forintos támogatással Grand Hotel Tokaj néven ötcsillagos szállodát és gasztro-élményközpontot építhet és működtethet az észak-magyarországi városban.